Primeur voor G.M. Damsteegt

Primeur voor G.M. Damsteegt

Herwijnen Machinery B.V. leverde half maart 2017 een wel heel speciale trommelzeef af bij de firma Damsteegt uit Oud-Alblas. Het betreft hier een primeur aangezien het de eerste rupsmobiele trommelzeef in Nederland is van het merk Pronar.

G.M. Damsteegt uit Oud- Alblas is een van Nederlands grootste en bekendste  verhuurders  van zowel bemand als onbemand materieel in de Grond-, Weg- en Waterbouw.  In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 250 machines. Sinds 2011 is het assortiment uitgebreid met een innovatieve Recyclingtak. Deze tak omvat diverse klassen schud- en trommelzeefmachines, verkleiners en chippers. In 2016 is de handtekening al gezet voor een Pronar MPB 20.55GH op rupsonderstel. Damsteegt was al in het bezit van een Doppstadt 620 op rupsonderstel en heeft ditmaal voor een Pronar gekozen.

De jarenlange ervaring van Damsteegt in de recycling sector heeft tot een behoorlijk eisenpakket geleid wat deze trommelzeef uniek maakt. De typeaanduiding 'GH' betekend dat het hier om een speciale uitvoering gaat. Anders als de standaard rupsversie is deze machine voorzien van een liftsysteem waarmee de voor en achterkant onafhankelijk in hoogte in te stellen zijn. Daarnaast is deze trommelzeef uitgerust met  6 meter uitvoerbanden i.p.v. de standaard 5 meter, dit om de opslag capaciteit aanzienlijk te vergroten.

Verder zijn er bredere rupsen gemonteerd dan standaard incl. rubberen opleg om schade beperkend  over te komen op de ondergronden. Ook is er een speciale band gemonteerd waardoor de  bunkerband 100% slipvrij is. Om de machine te besturen is een uitgebreide afstandsbediening aanwezig, waarmee de gebruiker o.a. de machine kan verplaatsen, de hoogte van zowel de banden  als de machine zelf kan regelen, het zeefproces kan opstarten en stilzetten, enz.

Het gehele pakket wordt aangedreven door een betrouwbare Caterpillar motor met de nieuwste milieu norm welke gerant staat voor een laag brandstofverbruik. Om de motor in alle condities optimaal te houden is het automatisch reinigingssysteem van Cleanfix gemonteerd. Met de Pronar trommelzeef, leverede Herwijnen Machinery B.V. een aantal trommels welke zijn uitgevoerd in het harde staalkwaliteit 'ASH 80'.

De trommelzeef van Damsteegt kunt u huren via: www.trommelzeefhuren.nl
 
Nieuws